404K
Downloads
199
Episodes
Hold deg oppdatert på hva som skjer innen energi, omstillingen til nullutslipp og klimapolitikk i Norge og EU. Energi og Klima er en podkast fra Norsk klimastiftelse. Energi og Klima produserer etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten og er medlem i Fagpressen. Ansvarlig redaktør er Anders Bjartnes og programleder er Kirsten Å. Øystese. For ris, ros, innspill og ideer, kontakt redaksjonen på energiogklima@energiogklima.no
Episodes
Wednesday May 19, 2021
- Dyrket kjøtt er ikke lengre en crazy drøm, sier forsker Sissel Rønning ved Nofima
Wednesday May 19, 2021
Wednesday May 19, 2021
I Singapore er laboratorie-dyrket kyllingnuggets godkjent for salg. I USA investeres det milliarder i året, men i Norden er interessen foreløpig begrenset.
- Lykkes vi med å dyrke kjøtt i laboratorium kan det være en like viktig del av et mer klimavennlig kosthold som det å spise mer plantebasert mat, innsekter og mer fra havet, sier Sissel Rønning.
Hun er forsker ved matforskningsinstituttet Nofima og prosjektleder for GrowPro, hvor hun dyrker kjøtt i laboratorium.
– Foreløpig har vi bare klart å dyrke kjøtt på størrelse med små erter, men jeg tror det er viktig at også vi i Norden forsker på dette og følger med på hva som skjer andre steder i verden, sier Rønning.
Comments (0)
To leave or reply to comments, please download free Podbean or
No Comments
To leave or reply to comments,
please download free Podbean App.