- Det viktigste med årets klimatoppmøte er hva land melder inn at de vil bidra med for å nå målene i Parisavtalen. I tillegg er jeg spent på om man denne gang kommer i mål med forhandlinger som har strandet to ganger tidligere, sier Steffen Kallbekken, forskningsleder ved CICERO senter for klimaforskning.

31. oktober starter klimatoppmøtet COP26 i Glasgow.
Det som er spesielt i år, er at alle land er forpliktet til å melde inn nye forsterkede bidrag for å nå målene i Parisavtalen.
- Kina står for nærmere 30 prosent av globale utslipp, så hva de melder er særlig interessant og avgjørende, sier Kallbekken.

Han har deltatt på en rekke klimatoppmøter tidligere. I denne podkasten forklarer han hva som er de viktigste forhandlingssakene på COP26, hvordan forhandlingene foregår, hvilken rolle vertsnasjonen spiller, hvorfor klimatoppmøtet i København ble ansett som en fiasko mens toppmøtet i Paris ble en suksess, hvilke land som er bremseklosser i forhandlingene og hva vi må se av resultat etter COP26 for å kunne kalle årets klimatoppmøte vellykket.

Share | Download(Loading)